Hrachová polévka s mrkví

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
854 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc.
  • 2
    Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev, rozpůlenou cibuli, maso, koření, sůl a 1500 ml vody.
  • 3
    Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 70 minut.
  • 4
    Uvařené maso obereme z kostí a pokrájíme na menší kousky.
  • 5
    Polévku rozmixujeme, vložíme zpět maso a necháme prohřát 6 minut.
  • 6
    Dosolíme, dopepříme.
  • 7
    Chleba pokrájíme na malé kostičky a osmahneme jej na rozpáleném oleji.
  • 8
    Jednotlivé porce servírujeme posypané chlebovými krutony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.