Hrachová polévka s mrkví
110 min.
Ingredience
- 200gramůHrách
- 400gramůVepřové koleno
- 80gramůCibule
- 80gramůMrkev kořen
- 1gramHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyChléb konzumní
- 1500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
1 g
Cukr
854 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přesypeme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme máčet přes noc.
- 2Druhý den vodu slijeme, k hrachu přidáme očištěnou mrkev, rozpůlenou cibuli, maso, koření, sůl a 1500 ml vody.
- 3Uvedeme k varu a přiklopené vaříme 70 minut.
- 4Uvařené maso obereme z kostí a pokrájíme na menší kousky.
- 5Polévku rozmixujeme, vložíme zpět maso a necháme prohřát 6 minut.
- 6Dosolíme, dopepříme.
- 7Chleba pokrájíme na malé kostičky a osmahneme jej na rozpáleném oleji.
- 8Jednotlivé porce servírujeme posypané chlebovými krutony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.