Hrachová polévka s uzeným bůčkem
80 min.

Ingredience
- 13,3gramůPolévkové koření
- 66,6gramůTuk
- 0,3gramPepř černý mletý
- 0,3gramMajoránka
- 13,3gramůSůl
- 400gramůVepřový bok uzený
- 200gramůHrách loupaný
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13,3gramůČesnek
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 mg
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme a několikrát dobře propláchneme. Zalijeme jej vodou a necháme máčet, aby nabobtnal.
- 2Nabobtnalý hrách v téže vodě uvaříme doměkka a prolisujeme.
- 3Uzený vepřový bůček opláchneme, zalijeme vodou a uvaříme téměř doměkka. Uvařený bůček vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
- 4Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažnou vodou a přidáme majoránku a pepř, uvedeme do varu a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 10 minut.
- 5Potom přidáme česnek utřený se solí a prolisovaný hrách, polévku dovaříme a procedíme hustým cedníkem.
- 6Nakonec do polévky vložíme nakrájený uzený bůček, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.