Hrachová polévka s uzeným kolenem a celerem
110 min.

Ingredience
- 250gramůHrách žlutý předvařený
- 150gramůVepřové koleno uzené
- 50gramůBrambory
- 4kusyCeler řapíkatý
- 150gramůCibule
- 2,5litryVoda pitná
- 50gramůCibulka jarní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
38 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Předvařený hrách vložíme na 15 minut do studené vody. Potom k hrachu přidáme uzené koleno a zvolna vaříme asi 25 minut.
- 2Mezitím si očistíme a nakrájíme cibuli, brambory a celer a vše přidáme k masu s hrachem, pokračujeme ve vaření do změknutí masa. Průběžně dle potřeby přilijeme vodu.
- 3Když maso změkne, vyjmeme je z polévky, obereme jej a nakrájíme. Zelenimu s hrachem lehce rozmixujeme, přidáme nakrájené maso dochutíme solí a pepžem.
- 4Nakonec pžidáme nasekanou cibulovou nať a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.