Hrachová polévka s uzeným masem
180 min.
Ingredience
- 60gramůSádlo škvařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůVepřová uzená plec
- 8decilitrůVývar z hovězích kostí
- 40gramůAnglická slanina
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžičkyMajoránka
- 150gramůHrách loupaný
- 80gramůChléb konzumní
- 3stroužkyČesnek
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 mg
Postup přípravy
- 1Namočíme hrách přes noc, pak jej propereme a dáme vařit. Po uvaření hrách prolisujeme.
- 2V jiném hrnci vaříme uzené maso do změknutí.
- 3Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, prošleháme metlou a vaříme asi 1/2 hodiny za občasného míchání.
- 4Utřeme česnek se solí, přidáme do polévky, doplníme prolisovaným hrachem, ochutíme solí, pepřem a vývarem z uzeného masa. Okořeníme majoránkou, polévku přecedíme přes hustý cedník.
- 5Uvařené uzené maso nakrájíme a přidáme do polévky.
- 6Osmažíme na teflonové pánvi na kostičky nakrájený chléb, který při podávání dáváme do polévky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.