Hrachová polévka s uzeným masem

180 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
53 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Namočíme hrách přes noc, pak jej propereme a dáme vařit. Po uvaření hrách prolisujeme.
  • 2
    V jiném hrnci vaříme uzené maso do změknutí.
  • 3
    Ze sádla a mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, prošleháme metlou a vaříme asi 1/2 hodiny za občasného míchání.
  • 4
    Utřeme česnek se solí, přidáme do polévky, doplníme prolisovaným hrachem, ochutíme solí, pepřem a vývarem z uzeného masa. Okořeníme majoránkou, polévku přecedíme přes hustý cedník.
  • 5
    Uvařené uzené maso nakrájíme a přidáme do polévky.
  • 6
    Osmažíme na teflonové pánvi na kostičky nakrájený chléb, který při podávání dáváme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.