Hrachová polévka se slaninou a vejcem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1litrVoda pitná
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůHrách loupaný
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme.
- 2Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny.
- 3Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 12. 2015
Hrachová polévka se slaninou a vejcem
Polévka byla výborná. Jen jsem přidala pepř a zeleninový bujón. Pažitku jsem už bohužel na zahradě nenašla, ale i tak polévka mile překvapila. 🙂