Hrachová polévka se slaninou a vejcem

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme.
  • 2
    Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny.
  • 3
    Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 12. 2015
Hrachová polévka se slaninou a vejcem
Polévka byla výborná. Jen jsem přidala pepř a zeleninový bujón. Pažitku jsem už bohužel na zahradě nenašla, ale i tak polévka mile překvapila. 🙂