Hrachová pomazánka se sezamovou pastou

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
285 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrách namočíme, nejlépe přes noc. Z hrachu poté slijeme vodu, dáme ho vařit do čerstvé. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
  • 2
    Hrách povaříme asi 1,5 hodiny, až bude měkký. Vodu, ve které jsme ho vařili, slijeme. Hrách přesypeme do kuchyňského robota, přidáme utřený česnek, olivový olej, pastu tahini, kmín a citrónovou šťávu, podle chuti přisolíme, namixujeme.
  • 3
    Podáváme posypané mletou paprikou a ozdobené petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.