Hrachovec - pečené vepřové maso s hráškem
120 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová žebra
- 0,5lžíceSůl
- 1,5lžičkyKmín celý
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 3decilitryVoda pitná
- 250gramůHrách vařený
- 125gramůRýže dušená
- 0,5lžičkaMajoránka
- 300gramůOkurky nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá vepřová žebírka osolíme, posypeme kmínem a dáme na pekáč s rozehřátým sádlem. Očištěné cibule s česnekem pokrájíme na plátky a přidáme k žebírkům. Maso podlijeme vodou, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 220-250 °C minimálně 60-90 minut. Během pečení maso poléváme výpekem a během pečení ho otáčíme.
- 2Uvařený loupaný hrách a dušenou rýži dáme do jedné mísy, přidáme podle chuti majoránku, sůl a promícháme. Směs přidáme do pekáče k masu, promícháme s výpekem a necháme v troubě 10-15 minut zapéct.
- 3Maso rozdělíme na talíře se zapečeným hrachem s rýží, přiložíme sladkokyselé okurky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.