Hrachovka
80 min.
Ingredience
- 500gramůHrách vařený
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyMajoránka
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kostkaBujón hovězí
- 1litrVoda pitná
- 2plátkySlanina vepřová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Předvařený hrách uvaříme. Nasucho upražíme uzenou slaninu, přidáme máslo a necháme ho rozpustit. Přisypeme mouku a mícháme, až se jíška zapraží.
- 2Horkou, řídkou jíšku nalijeme do uvařeného hrachu, přidáme kostku bujónu, špetku papriky, sůl, pepř, majoránku a vaříme asi 20 minut, nakonec vmícháme prolisovaný česnek.
- 3
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.