Hrachový kotlík
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřový bok
- 125gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaMajoránka
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 200gramůZelenina kořenová
- 2kusyBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůHrách loupaný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1279 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
82 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
9 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hrách namočíme do 2 l studené vody a druhý den v téže vodě uvedeme do varu. Vložíme omyté maso, slaninu, majoránku, bobkové listy a lžičku soli. Vaříme za občasného zamíchání doměkka.
- 2Kořenovou zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme. Vše přidáme asi 30 minut před koncem varu do polévky a dovaříme doměkka.
- 3Maso a slaninu vyjmeme, nadrobno nakrájíme a vložíme zpět. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.