Hrášek na řecký způsob
55 min.
Ingredience
- 1kilogramHrášek mražený
- 3kusyBrambory
- 6gramůSůl
- 4kusyCibule
- 50gramůKopr čerstvý
- 4gramyPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 3kusyRajčata
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
13 g
Cukr
123 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme hrášek čerstvý nebo mražený.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce, lehce orestujeme. Nakonec přilijeme vodu, rozmixovaná rajčata a přidáme kopr, sůl a pepř. Vaříme asi 45 minut na mírném ohni za občasného míchání.
- 3Podáváme jako přílohu, možno i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.