Hrášek se slaninou a cibulí

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině.
  • 2
    Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.
  • 3
    Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.