Hrášek se slaninou a cibulí
25 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 150gramůSlanina vepřová
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 450gramůHrášek mražený
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1V hrnci na mírném ohni rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět na slanině.
- 2Přilijeme vývar, přidáme hrášek a pod pokličkou zvolna dusíme asi 10 minut.
- 3Omytou petrželku jemně nasekáme a před koncem dušení nasypeme na hrášek. Pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Podáváme se zakysanou smetanou a tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.