Hrášek se šťovíkem
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 100gramůŠťovík
- 500gramůHrášek
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 200gramůZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
31 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Hrášek vložíme do vařící osolené vody a povaříme asi 5 minut. Potom jej zchladíme studenou vodou.
- 2V kastrolu na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme hrášek a opékáme asi 5 minut. Vmícháme zakysanou smetanu, osolíme a opepříme.
- 3Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do zlatova.
- 4Omytý šťovík necháme okapat, rozdělíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a před podáváním posypeme kostičkami slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.