Hrášek zapečený s mletým masem
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůTuk
- 3decilitryMléko polotučné
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 400gramůHrášek
- 200gramůRýže loupaná
- 4lžíceOlej stolní
- 400gramůVepřové maso tučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
988 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
66 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rýži propláchneme a necháme okapat. Opečeme ji na rozehřátém oleji, zalijeme vroucí osolenou vodou a podusíme téměř doměkka.
- 2Hrášek zalijeme vodou a podusíme.
- 3Maso umeleme, smícháme s hráškem a rýží, osolíme, promícháme a vložíme do tukem vymazaného pekáče.
- 4Směs zalijeme vejci rozkvedlanými v mléce a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme v troubě.
- 5Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.