Hrášková polévka s kysaným zelím
55 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžícePažitka
- 450gramůHrášek mražený
- 1litrVývar slepičí
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžičkyKřen
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 375gramůZelí kysané
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůLosos uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli jemně nakrájíme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mražený hrášek, přilijeme vývar a vaříme asi 30 minut. Poté polévku rozmixujeme, přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Přidáme nastrouhaný křen, podle chuti osolíme a opepříme.
- 2Nakonec do polévky přidáme překrájené kysané zelí a vaříme ještě 10 minut těsně pod bodem varu. Podle potřeby přisolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou a cukrem.
- 3Polévku rozdělíme do talířů, do každé porce přidáme na nudličky nakrájené plátky uzeného lososa a nakrájenou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.