Hrášková polévka s mrkvi

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Vápník
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mražený hrášek propláchneme teplou tekoucí vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou. Vsypeme okapaný hrášek, nastrouhanou mrkev a dobře promícháme.
  • 2
    Přiklopíme poklicí, za častého míchání vaříme do měkka. Pře dovařením polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích, ale také v polévkových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.