Hrášková polévka s mrkvi
40 min.
Ingredience
- 4litryVývar zeleninový
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkyVegeta
- 300gramůHrášek mražený
- 20gramůPetržel - nať
- 80gramůMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
35 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
10 g
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Mražený hrášek propláchneme teplou tekoucí vodou a necháme okapat. Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. V hrnci na rozehřátém másle osmažíme mouku na světlou jíšku. Zalijeme studeným vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme Vegetou. Vsypeme okapaný hrášek, nastrouhanou mrkev a dobře promícháme.
- 2Přiklopíme poklicí, za častého míchání vaříme do měkka. Pře dovařením polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme a stáhneme ze sporáku.
- 3Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích, ale také v polévkových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.