Hrášková polévka s římským salátem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
18967 kcal
Bílkoviny
695 g
Tuky
791 g
Sacharidy
2402 g
Vláknina
287 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni.
  • 2
    Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne.
  • 3
    Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.