Hrášková polévka s římským salátem
25 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusPažitka
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 125litrůVývar zeleninový
- 2kusySalát římský
- 1hrnekHrášek
- 2kusyŠalotka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
18967 kcal
Bílkoviny
695 g
Tuky
791 g
Sacharidy
2402 g
Vláknina
287 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozehřejeme máslo. Přidáme šalotku a za občasného míchání ji opečeme na středně mírném ohni.
- 2Přidáme hrášek, nakrájený římský salát, vývar, muškátový oříšek a podle chuti osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, oheň zmírníme a polévku vaříme 10 až 15 minut, dokud hrášek nezměkne.
- 3Kastrol odstavíme, polévku necháme mírně vychladnout a rozmixujeme ji. Polévku vrátíme zpátky na oheň a prohřejeme. Poté ji rozdělíme do polévkových misek, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.