Hrášková polévka s rýží
40 min.

Ingredience
- 200gramůHrášek
- 50gramůRýže loupaná
- 1500mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ve vývaru povaříme propláchnutou rýži asi 20 minut.
- 2V polovině doby varu přidáme hrášek a povaříme doměkka. Polévku odstavíme z plotny.
- 3Přidáme nasekanou petrželku, máslo a vmícháme rozšlehaný žloutek. Polévku podle chuti osolíme a dál nevaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.