Hrášková polévka s těstovinami
20 min.
Ingredience
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 30gramůTěstoviny konzumní
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyMrkev kořen
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vývar vlijeme do hrnce, přilijeme nálev z hrášku. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a povaříme do bodu varu. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm mouku, vsypeme do vařícího vývaru a polévku zahustíme. Povaříme ještě chvilku, vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Nakonec do vroucí polévky vsypeme těstoviny (například abecedu) a povaříme, než změknouí.
- 2Před dovařením posypeme nasekanou petrželkou a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo polévkových miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.