Hrášková polévka s těstovinami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar vlijeme do hrnce, přilijeme nálev z hrášku. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a povaříme do bodu varu. V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm mouku, vsypeme do vařícího vývaru a polévku zahustíme. Povaříme ještě chvilku, vsypeme hrášek, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Nakonec do vroucí polévky vsypeme těstoviny (například abecedu) a povaříme, než změknouí.
  • 2
    Před dovařením posypeme nasekanou petrželkou a odstavíme ze sporáku. Podáváme na jednotlivých hlubokých talířích nebo polévkových miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.