Hráškové rizoto

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký.
  • 2
    Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme.
  • 3
    Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová.
  • 4
    Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra.
  • 5
    Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.