Hráškové rizoto
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 150gramůRýže loupaná
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůHrášek mražený
- 1stroužekČesnek
- 40gramůSýr Parmezán
- 1kusŠalotka
- 500mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
973 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
31 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vývar přivedeme k varu a udržujeme horký.
- 2Česnek a cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a v pánvi na rozpáleném oleji a lžíci másla orestujeme až změkne. Přidáme rýži, ochutíme solí a ještě krátce orestujeme.
- 3Podlijeme vínem a na mírném ohni mícháme, dokud se tekutina neodpaří. Přilijeme naběračku vývaru a necháme téměř odpařit. Stejným způsobem postupujeme dokud rýže není hotová.
- 4Na závěr vmícháme zbytek másla, rozmražený hrášek a většinu nastrouhaného sýra.
- 5Rozdělíme na talíře, posypeme zbylým parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.