Hráškové rizoto s bylinkami
50 min.
Ingredience
- 300gramůRýže carnaroli
- 1stroužekČesnek
- 250gramůHrášek mražený
- 2lžíceTuk rostlinný
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25kusChilli paprička
- 8kusůChřest zelený
- 150gramůPomazánka bylinková
- 1,5litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.
- 2Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.
- 3Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.
- 4Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.