Hráškové rizoto s bylinkami

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
747 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ohřejeme drůbeží vývar. Oloupeme a jemně nasekáme česnek. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk, vmícháme rýži a hrášek a vaříme tak dlouho, dokud rýže nezesklovatí.
  • 2
    Přidáme bílé víno a za stálého míchání jej necháme odpařit. Přilijeme naběračku vývaru a opět mícháme. Až bude rýže měkká, ale při skusu stále ještě pevná, odstraníme hrnec ze sporáku.
  • 3
    Vmícháme do rýže bylinkovou pomazánku a podle chuti osolíme opepříme.
  • 4
    Než budeme pokrm podávat, necháme vše 5 minut odpočinout. Poté rizoto rozdělíme do mističek, ozdobíme hlavičkami chřestu a kostičkami čili papriček.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.