Hráškovo-mátová polévka

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
9 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
328 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Mátu omyjeme a nasekáme na menší kousky.
  • 2
    Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme hrášek a mátu a přiklopené vaříme 5 minut.
  • 3
    Uvařenou polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme. Vrátíme zpět do hrnce, vmícháme smetanu a povaříme ještě 5 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.