Hráškový salát s fetou
17 min.
Ingredience
- 10dekagramůProsciutto sušené
- 100gramůHrášek
- 100gramůSýr Feta
- Zálivka
- 1kusMáta
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pánev rozpálíme, nasucho na ní opečeme prosciutto. Poté ho vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Hrášek povaříme 2 minuty v osolené vroucí vodě. Zálivku připravíme tak, že smícháme najemno nasekané lístky máty, 3 lžíce pomerančové šťávy, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli a pepře.
- 3Uvařený hrášek slijeme, necháme okapat a rozdělíme na talíře společně s na kousky nakrájenou fetou. Ozdobíme opečeným prosciuttem a přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.