Hřebenatky na jehlách
40 min.
Ingredience
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1lžíceLimetková kůra
- 2lžíceCitronová tráva
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 16kusůHřebenatka
- 2kusyLimetka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 18 grilovacích jehel ponoříme do teplé vody. Smícháme v hmoždíři citronovou trávu, limetkovou kůru a šťávu, chilli a česnek a vymícháme pastu.
- 2Na každou grilovací jehlu dáme dvě očištěné hřebenatky, konec jehel obalíme hliníkovou fólií, aby nehořely.
- 3Napichujeme střídavě hřebenatky a kousky limetky.
- 4Olej, sůl, pepř, citronovou šťávu rozšleháme na zálivku.
- 5Hřebenatky obalíme v pikantní pastě a dáme na rozehřátý gril. Občas potřeme pastou. Grilujeme za občasného otáčení 10 minut.
- 6Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.