Hřebenatky po paštunsku
40 min.
Ingredience
- 750gramůHřebenatka
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 3kusyRajčata
- 2kusyChilli paprička
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 2lžičkyZázvor mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCitronová kůra
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme koriandr, zázvor, citronovou šťávu a kůru, pepř, sůl, kmín a česnek. Vznikne pikantní marináda.
- 2Očištěné hřebenatky dáme do misky, přidáme marinádu a promícháme. Necháme 60 minut zakryté marinovat v lednici.
- 3Rozehřejeme ve woku olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, dokud nezměkne. Přidáme pokrájené chilli papričky, rajčata a smažíme 1 minutu. Přidáme hřebenatky a 8 minut smažíme, aby se propekly.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.