Hřebenatky s cuketou a jablečným sirupem
15 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 2kusyCuketa
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 85mililitrůDžus jablečný
- 8kusůHřebenatka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
476 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hřebenatky a nakrájenou cuketu potřeme zlehka olejem a okořeníme.
- 2Na rozpálené pánvi smažíme nakrájenou cuketu z jedné strany 2 minuty.
- 3Poté obrátíme a do pánve dáme i hřebenatky.
- 4Minutu smažíme, obrátíme a smažíme, dokud hřebenatky nezezlátnou a cuketa nezhnědne.
- 5Vyndáme z pánve hřebenatky i cuketu a udržujeme teplé.
- 6Nalijeme do pánve jablečnou šťávu, přidáme máslo a vaříme, dokud nevznikne hmota připomínající sirup.
- 7Omáčkou zalijeme hřebenatky a cuketu a ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.