Hřebenatky s květákovým pyré

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
202 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout.
  • 2
    Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse.
  • 4
    Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.