Hřebenatky s květákovým pyré
50 min.
Ingredience
- 500gramůHřebenatka
- 5gramůKari koření
- 8gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej olivový
- Na omáčku
- 100mililitrůVoda pitná
- 100gramůHrozinky
- 100gramůKapary
- Na pyré
- 350gramůKvěták
- 40mililitrůMléko plnotučné
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 8gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
202 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky a kapary krátce povaříme ve vodě, rozmixujeme a necháme vychladnout.
- 2Květák rozdělíme na minirůžičky, vložíme na pánev na rozpuštěné máslo a 4 minuty restujeme. Zalijeme mlékem, přiklopíme a další 4 minuty podusíme. Nakonec vlijeme smetanu, přivedeme k varu a 2 minuty povaříme, osolíme, zakryjeme a už odstavené necháme pár minut dojít. Ještě horké rozmixujeme dohladka.
- 3Hřebenatky( vyjmuté z ulity) poprášíme kari, osolíme, opepříme a postupně vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Opékáme 1 minutu z každé strany a otáčíme v pořadí, v jakém jsme je skládali na pánev. Opečené hřebenatky uchováme v míse.
- 4Květákové pyré rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Hřebenatky podélně rozkrojíme, na řezu osolíme, opepříme a rozložíme na pyré, před podáváním přelijeme omáčkou z hrozinek a kapary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.