Hřebenatky s ovocem
65 min.
Ingredience
- 8kusůHřebenatka
- 50gramůCitrony
- 200gramůPórek
- 60gramůPomeranče
- 60gramůMango
- 60gramůKiwi
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Mušle omyjeme, vyjmeme z lastur. Pokapeme citronovou šťávou a dáme vařit do 2 l vody. Vaříme 10 minut, poté maso vyjmeme.
- 2Do vývaru přidáme pokrájený pórek, mrkev, plátky citrónu a pomeranče, česnek a pepř vcelku. Osolíme a vaříme 30 minut. Vývar necháme vystydnout.
- 3Mango a kiwi oloupeme a pokrájíme na plátky.
- 4Hřebenatky servírujeme s kousky vařené mrkve a plátky ovoce. Přelijeme trochou vývaru a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.