Hřebenatky se zeleninou

21 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme cukrový hrášek, který můžeme použít i s lusky.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme hřebenatky a dusíme za stálého míchání 2 minuty, až se mléčně zabarví. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
  • 3
    Zmírníme teplotu, do pánve dáme cibuli, česnek a mrkev, dusíme za stálého míchání 3 minuty.
  • 4
    Přilijeme vodu a zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a zeleninu dusíme ještě asi 2 minuty, mezitím rozmícháme škrob se sójovou omáčkou.
  • 5
    Teplotu pod pánví opět zvýšíme a přilijeme rozmíchaný škrob, přidáme hrášek a krátce povaříme. Do pánve vrátíme hřebenatky i s vydušenou šťávou a prohřejeme. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.