Hřebenatky se zeleninou
21 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 100gramůHrášek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 450gramůMušle srdcovky
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůVoda pitná
- 4kusyMrkev kořen
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceRýžový škrob
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Omyjeme cukrový hrášek, který můžeme použít i s lusky.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme olej, přidáme hřebenatky a dusíme za stálého míchání 2 minuty, až se mléčně zabarví. Osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a odložíme stranou.
- 3Zmírníme teplotu, do pánve dáme cibuli, česnek a mrkev, dusíme za stálého míchání 3 minuty.
- 4Přilijeme vodu a zmírníme teplotu, pánev přiklopíme a zeleninu dusíme ještě asi 2 minuty, mezitím rozmícháme škrob se sójovou omáčkou.
- 5Teplotu pod pánví opět zvýšíme a přilijeme rozmíchaný škrob, přidáme hrášek a krátce povaříme. Do pánve vrátíme hřebenatky i s vydušenou šťávou a prohřejeme. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.