Hřebenatky v jablečné smetaně
30 min.
Ingredience
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 0,25litrVíno jablečné
- 200gramůSmetana čerstvá ke šlehání
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaPepř cayenský
- 1lžičkaŠťáva citrónová
- 500gramůHřebenatka
- 1hrstŠťovík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
86 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi necháme zpěnit máslo a šalotku osmahneme na mírném ohni doměkka. Vmícháme utřený česnek a podusíme.
- 2Podlijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří alespoň polovina. Přilijeme smetanu a vaříme do krémového stavu na mírném ohni. Poté přelijeme do mixéru a rozmixujeme dohladka. Okořeníme solí, pepřem, cayenským pepřem a pokapeme citrónovou šťávou.
- 3Hřebenatky očistíme, odkrojíme jikrový červený váček. Omáčku vrátíme zpátky do pánve. Vložíme k ní hřebenatky a vaříme na mírném ohni 3 minuty pod poklicí.
- 4Šťovík očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme jej spolu s jikrami do pánve a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.