Hříbková polévka s těstovinami
50 min.
Ingredience
- 70gramůHříbky čerstvé
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 250gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaVegeta
- 100gramůTěstoviny konzumní
- 20gramůPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
925 mg
Postup přípravy
- 1Hříbky očistíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou. V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme oloupanou nakrájenou cibuli. Posypeme moukou, mletou paprikou, vložíme rozkrájené hříbky, mraženou zeleninu, zamícháme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme podle chuti Vegetu. Přiklopíme pokličkou a vše 30 minut povaříme do měkka.
- 2Nakonec do vroucí polévky vhodíme podle vlastního výběru těstoviny, které podle návodu na sáčku povaříme do měkka. Stáhneme z ohně, rozdělíme do jednotlivých polévkových misek. Polévku posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.