Hříbková polévka s vařenými vejci
50 min.
Ingredience
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusPolévkové kostky Vitana
- 300gramůHříbky čerstvé
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
843 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěné hříbky najemno nasekáme a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí je osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut.
- 2Chvíli před koncem varu vmícháme polévkové kostky a smetanu a ohřejeme k bodu varu.
- 3Polévku nalijeme do talířů a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.