Hříbková polévka s vařenými vejci

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
843 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné hříbky najemno nasekáme a spolu s oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulí je osmažíme na másle. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme a zalijeme vodou. Dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 20 minut.
  • 2
    Chvíli před koncem varu vmícháme polévkové kostky a smetanu a ohřejeme k bodu varu.
  • 3
    Polévku nalijeme do talířů a posypeme uvařenými, nasekanými vejci a nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.