Hříbková polévka se smetanou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, hříbky očistíme, nakrájíme na plátky.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory a přivedeme k varu. V pánvi na sádle orestujeme hříbky a přidáme je k bramborám. Ve smetaně rozmícháme mouku, vmícháme do polévky, ochutíme kmínem, pepřem, solí, polévkovým kořením, krátce povaříme a odstavíme. Polévku nalijeme do talířů a ještě horkou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.