Hříbková smetanová omáčka nadivoko

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do čistého hovězího vývaru přidáme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list. Vložíme oloupané a rozkrájene cibule a vývar vaříme při mírné teplotě 15 minut. Ke konci vaření přimícháme ocet a vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu.
  • 2
    Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky, vložíme do vývaru a pomalu vaříme 10 minut. V misce si ve smetaně vymícháme kukuřičný škrob a tekutinu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vaříme pomalu asi 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, cukrem, čerstvě pomletým pepřem a na zjemnění máslem. Podáváme ji s různými přílohami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.