Hříbková smetanová omáčka nadivoko
45 min.
Ingredience
- 1litrHovězí vývar základní
- 6kusůNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1kusBobkový list
- 2kusyCibule
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250gramůHříbky čerstvé
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do čistého hovězího vývaru přidáme nové koření, celý pepř, kmín a bobkový list. Vložíme oloupané a rozkrájene cibule a vývar vaříme při mírné teplotě 15 minut. Ke konci vaření přimícháme ocet a vývar přecedíme a přivedeme znovu k varu.
- 2Očištěné a omyté hříbky pokrájíme na plátky, vložíme do vývaru a pomalu vaříme 10 minut. V misce si ve smetaně vymícháme kukuřičný škrob a tekutinu za stálého míchání vlijeme do vývaru. Vaříme pomalu asi 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, cukrem, čerstvě pomletým pepřem a na zjemnění máslem. Podáváme ji s různými přílohami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.