Hříbkové karbanátky s mletým kuřecím masem
50 min.
Ingredience
- 500gramůHříbky čerstvé
- 600gramůMleté kuřecí maso
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyCibule
- 2kusyRohlíky bílé
- 80gramůStrouhanka
- 1šálekMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceTuk
- 0,5lžičkaKoření grilovací
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1134 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
86 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a nadrobno nakrájené houby vsypeme do kastrolu spolu s kmínem a solí. Krátce podusíme. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na tuku a vmícháme k houbám. Přidáme v mléce namočené, vymačkané rohlíky, žloutky, pepř, grilovací koření a mleté kuřecí maso. Vše dobře promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí hub a masa. Z podušené, vychladlé směsi tvarujeme karbanátky. Obalíme je ve strouhance a smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova. Můžeme podávat s vařenými bramborami, bramborovou kaší nebo s čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.