Hříbkový salát
15 min.
Ingredience
- 6dekagramůCibule
- 100mililitrůOlej stolní
- 1lžičkaSůl
- 0,13litrOcet kvasný lihový
- 70dekagramůHříbky čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme.
- 2Povařené houby i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrbno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.