Hříbkový salát sterilovaný
50 min.
Ingredience
- 1kilogramHříbky čerstvé
- 50gramůCibule
- 5decilitrůVoda pitná
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 20gramůSůl
- 20gramůCukr krystal
- 1kusBobkový list
- 0,5lžičkaNové koření celé
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule.
- 2Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu.
- 3Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.