Hříbkový salát sterilovaný

50 min.
Česká republika
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvrdší hříbky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a vložíme do hrnce. Zalijeme vodou, ochutíme solí a cca 10 minut povaříme. Poté scedíme, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic. Mezitím průběžně prokládáme kolečky oloupané cibule.
  • 2
    Ve vodě rozmícháme cukr, sůl, ocet, přidáme bobkový list, kuličky pepře a nového koření a krátce povaříme. Po vychladnutí roztokem zalijeme houby. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 20 minut od bodu varu.
  • 3
    Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.