Hříbky na slanině
40 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 30gramůStrouhanka
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3mililitryCitronová šťáva
- 160gramůChléb konzumní
- 500gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
- 3Hříbky podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.