Hříbky na slanině

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou.
  • 3
    Hříbky podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.