Hrnec s fazolemi a klobásou

37 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme.
  • 3
    Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut.
  • 4
    Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.