Hrnec s fazolemi a klobásou
37 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 400gramůFazole bílé sterilované
- 200gramůSalám měkký
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůKlobása Dunajská
- 1kusLibeček
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
32 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat.
- 2Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme.
- 3Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut.
- 4Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.