Hrnec s masem jehněčím
135 min.
Ingredience
- 675gramůJehněčí maso
- 2kusyLedvinky jehněčí
- 675gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1,5decilitryVývar jehněčí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
30 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z masa odstraníme lůj, ledvinky zbavíme blan a žilek a pokrájíme na plátky. Do zapékací mísy rozložíme na dno plátky brambor. Na brambory rozložíme řízky, na ně plátky ledvinek, pokrájenou cibuli a nasekaný tymián. Přelijeme jehněčím vývarem, osolíme a opepříme.
- 2Navrch rozložíme zbývající plátky brambor, aby zakrývaly maso a cibuli. Bramborové plátky potřeme máslem, zakryjeme mísu pokličkou a v předehřáté troubě zapékáme 90 minut.
- 3Sundáme pokličku a 30 minut ještě zapečeme.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.