Hrozinková omáčka
35 min.
Ingredience
- 100gramůHrozinky
- 2decilitryVoda pitná
- 5decilitrůMasový vývar
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2gramyMáslo čerstvé
- Jíška
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Hrozinky omyjeme a dáme do misky. Přilijeme 2 dl vody a necháme je namočené 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
- 2Mezitím v hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme masový studený vývar a metličkou jíšku rozšleháme dohladka. Povaříme asi 5 minut. Dochutíme solí, pepřem, přidáme hrozinky, dochutíme třtinovým cukrem, octem a necháme přejít varem. Nakonec přidáme čerstvé máslo.
- 3Omáčkou přelévame dušené nebo vařené maso či ryby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.