Hruška a jablka s vanilkovým krémem
15 min.
Ingredience
- Ovoce
- 2kusyJablka
- 1kusHrušky
- 1lžíceOlej z vlašských ořechů
- 2lžíceBrusinky sušené
- 1lžíceHrozinky
- 2lžíceSirup javorový
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžíceCitrónová šťáva
- Vanilkový krém
- 40gramůOřechy vlašské
- 40gramůMandle
- 2kusyVanilkový lusk
- 4lžícesirup agávový
- 2lžíceRůžová voda
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej kokosový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
11 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Ořechy a loupané mandle si namočíme do studené vody několik hodin předem. Poté je pokrájíme na menší kusy a dáme do mixéru. Přidáme k nim zrníčka ze 2 vanilkových lusků, agávový sirup, vodu, špetku soli, kokosový olej a vše mixujeme tak dlouho, až vznikne hladký vanilkový krém.
- 2Omytá jablka a hrušku osušíme, rozkrojíme na poloviny, vyřízneme jadřince, ovoce pokrájíme na silnější plátky, které dáme do mísy. Posypeme je skořicí, pokapeme olejem, sirupem, přidáme omyté sušené brusinky a hrozinky, nakonec pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
- 3Ovoce polijeme vanilkovým krémem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.