Hruškový dort s kokosem a brusinkami
100 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 125gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVaječný žloutek vařený
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůKokos sušený
- 1lžícePomerančová kůra
- 5lžicVíno bílé
- 2lžíceStrouhanka
- Náplň
- 60gramůBrusinky
- 3lžíceBrandy
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůTvaroh jemný
- 100gramůKokos sušený
- 700gramůHrušky
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůCukr moučkový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Na vále smícháme mouku se špetkou soli, kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme natvrdo uvařené žloutky a jeden syrový žloutek. Pak přidáme na kostičky nakrájené máslo, strouhaný kokos, pomerančovou kůru, víno a připravíme hladké těsto. Těsto vložíme do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na 30 minut do chladničky.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pak formu vyložíme těstem a těsto několikrát propícháme vidličkou.
- 3Sušené brusinky omyjeme v horké vodě a na 30 minut necháme marinovat v brandy. V míse utřeme máslo, cukr, žloutky, tvaroh, přidáme strouhaný kokos. Hrušky omyjeme, očistíme, oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Pak hrušky společně s brusinkami a limetkovou šťávou přimícháme do tvarohové náplně. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme dotuha a opatrně přimícháme do náplně. Pak z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a také ho opatrně přimícháme do tvarohové náplně. Hotovou směsí naplníme těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia. Pečeme asi 70 minut.
- 4Po upečení necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.