Hrušky se sýrem a ořechy
20 min.
Ingredience
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůSýr Ricotta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůOřechy vlašské
- 2kusyHrušky
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusMáta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nivu s ricottou utřeme, osolíme a opepříme. Vmícháme nasekané ořechy - trochu ponecháme na ozdobu.
- 2Omyté hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Spodní strany mírně seřízneme, aby dobře stály. Hrušky pokapeme citronovou šťávou a potom je naplníme připraveným sýrovým krémem. Navrch můžeme nasypat zbylé nasekané ořechy a nakonec dezert ozdobíme mátovými lístky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.