Hukvaldská roláda
95 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 100gramůAnglická slanina
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 0,5lžícePepř bílý
- 120gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůRýže dušená
- 200gramůHouby nakládané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
48 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a rozkrájíme ji tak, aby vznikl velký plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme, potřeme zlehka plnotučnou hořčicí. Po celé ploše masa rozložíme plátky anglické slaniny.
- 2V pánvičce na másle usmažíme polotuhou vaječnou smaženici, ochucenou solí (0.5 lžičky), bílým pepřem a odstavíme ji z plotny. Scedíme konzervovaný zelený hrášek, zamícháme do vajíček a směs dáme na připravený plát. Maso zabalíme do rolády a pevně stáhneme nití, aby se roláda neotevřela.
- 3Do zapékací mísy dáme 4 lžíce oleje, 1 lžíci sádla, položíme na něj roládu a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 220°C přibližně 15-20 minut, maso polijeme výpekem a podlijeme 1.5-2 dl vody. Mísu zakryjeme a pečeme přibližně ještě 40-45 minut. Během doby maso poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou.
- 4Upečenou roládu vyjmeme a opatrně z ní odstraníme nitě. Výpek poprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.
- 5Roládu nakrájíme na porce a upravíme na talíře. Jako přílohu podáváme dušenou rýži, kterou polijeme výpekem. Přiložíme nakládané sladkokyselé houby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.