Hukvaldský vepřový zámotek s houbami
80 min.
Ingredience
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůCibule
- 70gramůSlanina vepřová
- 0,5lžícePetržel - nať
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4kusyVejce slepičí
- 750gramůVepřová kýta
- 3lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 3decilitryHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
57 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté žampiony (nebo jiné lesní houby) pokrájíme na plátky. Cibule očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2V pánvi na rozpuštěném másle podusíme žampiony. Osolíme je (přibližně 1 lžička), posypeme drceným kmínem, bílým pepřem a když se začínají smažit, zalijeme vajíčkem, promícháme a jakmile se srazí, přimícháme petrželku a odstavíme z plotny.
- 3Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme z ní plátky přes vlákno.
- 4Maso naklepeme, osolíme a opepříme z každé strany a z jedné strany lehce potřeme plnotučnou hořčicí. Na každý plátek položíme tenký plátek slaniny a směs hub. Maso zavineme a stáhneme nití. Pak každý zámotek obalíme v hladké mouce (2 lžíce).
- 5V hrnci si rozpálíme olej, na něm zpěníme cibuli dozlatova. Pak na ni dáme zámotky, které i s cibulí osmažíme z každé strany dozlatova. Pak přilijeme 1,5 dl hovězího horkého vývaru, zakryjeme poklicí a maso dusíme 30–40 minut doměkka.
- 6Měkké závitky vyjmeme ze šťávy. Do ní přimícháme 1,5 dl vývaru, ve kterém jsme rozmíchali 1 lžíci hladké mouky. Krátce, 3–4 minuty, povaříme a pak vše rozmixujeme dohladka.
- 7Zámotky zbavíme nití, vrátíme je do omáčky, prohřejeme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.