Humr s citronovou omáčkou
60 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1,5kilogramyHumr
- 200mililitrůVíno bílé
- 80gramůŠalotka
- 150mililitrůVývar rybí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
868 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
55 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
526 mg
Postup přípravy
- 1Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.