Humr s máslovou omáčkou
85 min.
Ingredience
- Máslová omáčka
- 25gramůŠalotka
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžíceVíno bílé
- 50mililitrůVoda pitná
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyEstragon
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- Obloha
- 1000gramůHumr
- 1hrstPetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6027 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
653 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci s vodou, bílým vínem a octem zahříváme šalotky tak dlouho, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Potom oheň zmírníme, za stálého míchání přidáme kostičku másla a když se plně zapracuje, vložíme další. Tímto způsobem zpracujeme všechno máslo, následně hrnec odstavíme, vmícháme estragon, petrželku, sůl a pepř.
- 2Humry dáme na 2 hodiny do ledničky, potom je velkým nožem podélně rozkrojíme a odstraníme nejedlé části. Potom je rozložíme na plech krunýřem dospod, pokapeme máslem a 5 - 7 minut grilujeme pod grilem v troubě předehřátým na velmi vysokou teplotu.
- 3Grilované humry rozdělíme na talíře, přelijeme máslovou omáčkou, ozdobené klínky citronu a snítkami petrželky servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.