Humr s oříškovým máslem

37 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
142 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
284 mg
Cukr
128 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    60 g másla dáme na pánev a za stálého míchání hřejeme tak dlouho, až máslo dostane hnědou barvu a bude mít vůní oříšku. Přidáme do něho drobně nasekanou petržel kudrnatou, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a promícháme. Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do misky, přidáme měkké máslo a smícháme spolu. Humra ostrým nožem rozřízneme podélně, vyndáme střevní žílu, rozlouskneme klepeta a potřeme humra se smíchaným máslem a česnekem.
  • 2
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, položíme humra na gril krunýřem dolu a pečeme přibližně 4 - 5 minut. Potom humra otočíme a pokračujeme v pečení asi 2 - 3 minuty.
  • 3
    Upečeného humra naporcujeme na talíře. Na talíři můžeme dochutit solí a pepřem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.