Humr s oříškovým máslem
37 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHumr
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
142 g
Tuky
48 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
284 mg
Cukr
128 mg
Postup přípravy
- 160 g másla dáme na pánev a za stálého míchání hřejeme tak dlouho, až máslo dostane hnědou barvu a bude mít vůní oříšku. Přidáme do něho drobně nasekanou petržel kudrnatou, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a promícháme. Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do misky, přidáme měkké máslo a smícháme spolu. Humra ostrým nožem rozřízneme podélně, vyndáme střevní žílu, rozlouskneme klepeta a potřeme humra se smíchaným máslem a česnekem.
- 2Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, položíme humra na gril krunýřem dolu a pečeme přibližně 4 - 5 minut. Potom humra otočíme a pokračujeme v pečení asi 2 - 3 minuty.
- 3Upečeného humra naporcujeme na talíře. Na talíři můžeme dochutit solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.