Humří a kuřecí maso s těstovinami
50 min.
Ingredience
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůKuřecí prsa
- 450gramůTěstoviny penne
- 6lžicOlej olivový
- 90gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 115gramůHumr
- 2kusyŠalotka
- 2kusyFíky čerstvé
- 1lžíceVíno Marsala
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceStrouhanka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
23 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 16 kusů fólie pomažeme máslem, abychom do nich zabalili kuřecí prsíčka. Vymažeme i pečící plech.
- 2Do mísy dáme nasekané humří maso, pokrájené šalotky, fíky, marsalu, strouhanku, vejce, sůl, pepř a vše promícháme.
- 3Ve všech kuřecích prsíčkách nařízneme kapsu a naplníme ji směsí. Každou porci zabalíme do fólie a dáme na vymazaný plech. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut.
- 4Do velkého hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu. Když se vaří, přidáme 1 lžíci oleje a vložíme těstoviny a 10 minut vaříme. Poté je scedíme a dáme na servírovací mísu. Postříkáme zbylým olivovým olejem a posypeme strouhaným parmezánem. Dáme stranou a udržujeme teplé.
- 5Rozbalíme fólii a vyndáme kuřecí prsa, nakrájíme je na tenké plátky, obložíme těstovinami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.