Humrové rizoto s mušlemi
45 min.
Ingredience
- 150gramůRýže Arborio
- 200mililitrůVývar slepičí
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 30gramůCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 200gramůHumr
- 40gramůSýr Parmezán
- 4gramyBazalka
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- Mušle
- 250gramůMušle svatojakubské
- 20gramůČesnek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 3gramyTymián čerstvý
- 20gramůPetržel kudrnka
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200mililitrůDolin - Vermouth
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
871 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme v hrnci na oleji, přisypeme rýži, osmahneme a zalijeme vínem. Podusíme, až se víno odpaří, přilijeme vývar a zvolna dusíme doměkka. Humří maso nakrájíme na malé kousky, osmahneme na másle a spolu se strouhaným parmezánem přimícháme k rýži. Osolíme, opepříme, přidáme lístky bazalky, zakápneme citronovou šťávou, promícháme a udržujeme v teple.
- 2Česnek prolisujeme, šalotku nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme najemno. Do rendlíku vložíme mušle, zalijeme vermutem, přisypeme šalotku, česnek, tymián, sůl, pepř, přivedeme k varu a povaříme pár minut, až se mušle otevřou, odstavíme. Mušle vyjmeme a do omáčky vmícháme máslo.
- 3Na talíře upravíme rizoto, obložíme mušlemi a přelijeme troškou vermutové omáčky. Posypeme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.